Col·laboració amb el poble i les festes locals.

Festa de Sant Antoni i la fira agrícola ramadera

La festa de Sant Antoni, festa pagesa per antonomàsia, avui multitudinària, no passava pel seu millor moment a finals dels anys 70. Va ser fonamental per la seva revitalització l’impuls de la llavors recent creada Cooperativa, doncs de l’esperit inicial d’entusiasme que es movia entre el sector de la pagesia arran de la seva creació, en sorgí una estreta col·laboració amb l’Obreria de Sant Antoni i l’Ajuntament, que serví per donar un nou aire a la festa. Amb la participació activa dels membres de la cooperativa muntant bísties a l’antiga usança es va recuperar les ganes per formar part de la Cavalcada, la qual havia anat decaient i minvant amb el temps. Es pot afirmar, doncs, que amb la implicació dels socis cooperatius es dignificà i al mateix temps recuperà la festa de Sant Antoni com a símbol identitari del col·lectiu pagès

El segon diumenge de setembre es celebra a Artà la fira agrícola i ramadera, fira orientada a tot el que envolta fora vila i el medi ambient. S’hi pot trobar una gran exposició d’animals de races diferents, tallers d’extracció de llavors a partir dels fruits de l’hort d’estiu, mostra de tractors i maquinaria agrícola, mostra i tallers populars de bonsais, exhibició d’agility, etc. Al bell mig de la plaça Conqueridor, la Cooperativa d’Artà hi col·labora cada any muntant la paradeta, on a més d’oferir els productes agroalimentaris típics, ofereix una mostra de les diverses varietats d’ametlles que es poden trobar al terme d’Artà, i de diverses varietats de raïm com a degustació.

La cooperativa i l’Ajuntament d’Artà.

Una vinculació desde el naixement del cooperativisme.

La cooperació va créixer amb la idea d'aconseguir que els productors i consumidors, integrats en associacions voluntàries denominades cooperatives, obtinguin un benefici major tant a rang econòmic, com a rang social, com a mitjà per a la satisfacció de les seves necessitats.

Des de els inicis del cooperativisme dins del municipi, hagi estat quin hagi estat el color del partit que ha governat, l’Ajuntament ha ajudat de primera mà a la creació i manteniment del cooperativisme dins el municipi, donant suport en tot moment als socis i l'entitat. Ja que la Cooperativa, si bé inicialment va néixer com a patrimoni del col·lectiu pagès, ha arribat a esdevenir patrimoni del poble, i com a tal s’ha de preservar.

L'educació dels nostres socis i associats, és fonamental per augmentar el rendiment de la terra i els nostres animals.

Disposam d’una gran diversitat de cursos.

Oferim, gràcies a les ajudes d'UCABAL, PDR, Conselleria de Medi Ambient i els fons europeus de desenvolupament rural, d'una gran varietat de cursos, com poden ser cursos fitosanitaris, d'agricultura ecològica, benestar animal, etc.

La Cooperativa al mercat dels dimarts

El mercat d’estiu de cada dimarts.

El centre d'Artà té un atractiu molt especial. Destaca el carrer per als vianants Ciutat. Aquí es pot trobar una àmplia oferta de bars, restaurants i botigues, amb una variada proposta gastronòmica, des de gastronomia mallorquina fins a gastronomia nacional i internacional. Les vistes des d'aquest carrer són precioses amb el Santuari de Sant Salvador de fons.
En aquest lloc és on es celebra setmanalment el mercat, convertint-se així en la principal via de la localitat. Cada dimarts durant la concorreguda temporada d’estiu (de març a octubre), en aquest emplaçament, la Cooperativa disposa d’una paradeta on es poden adquirir els productes agroalimentaris més típics.

Tramitacions ajudes i subvencions

Les ajudes del sector primari, són bàsiques pels nostres pagesos i ramaders.

La cooperativa conté informació sobre totes les convocatòries de les diferents ajudes i subvencions del sector primari, així com a les ajudes i subvencions específiques de l'àrea d'Agricultura i ramaderia. 

Més Info.